sreda , 5 oktober 2022

MAGNUM SPOJKE

SISTEM MAGNUM
Magnum je sistem mehanskih spojk iz polipropilena, razvit posebej za spajanje cevi iz polietilena z bakrenimi, svinčenimi, jeklenimi, PVC-U, PVC-C, PP in PE-X cevmi. Gre za posebno kombinacijo hitro razstavljivih spojk kot tudi za več patentiranih mehanizmov za tesnjenje. Sistem Magnum je zelo prilagodljiv, saj sestoji iz različnih fitingov (veznih kosov). Vsak izmed njih je predmontiran: Magnum, MagnumMAX, MagnumUNI in MagnumOT. Posebna oblika elementov za spajanje in tesnjenje, ki so mehansko pričvrščeni eden na drugega, predstavljajo zanesljiv hidravličen in mehaničen tesnilni sistem ter enostavno vstavljanje cevi brez kakršnihkoli pripravljalnih del. To smo dosegli z reduciranjem površine in uporabniku prijazno inštalacijo, še posebej v kritičnih situacijah. Magnum se lahko pohvali z ekstremno visoko odpornostjo zaradi močne sestave telesa, veliko globino vtiča ter izredno obstojnostjo pred korozijo. Tako je Magnum idealna rešitev za oskrbo z vodo, pršenje, vrtnarjenje, kopališča, rudarstvo in telekomunikacijo. Namesto standardnega spojnega obročka ima MagnumOT poseben spojni obroček ZCKO, ki omogoča povezavo cevi vseh vrst umetnih mas (PVC-U, PVC-C, PP, PE-X) premera od 16 do 63 mm. Če namesto standardnega spojnega obročka uporabimo poseben spojni obroček ZCKO, lahko MagnumOT uporabimo za povezavo cevi vseh vrst umetnih mas (PVC-U, PVC-C, PP, PE-X) premera od 16 do 63 mm.
Magnum DSFL – dinamični tesnilni sistem z majhnim stikom Magnum, MagnumUNI (PE stran) in MagnumOT (PE stran) spojke z zaskočko uporabljajo ekskluziven DSFL, dinamičen hidromehaničen sistem tesnjenja z majhnim stikom. Ta poseben sistem garantira vstavljanje cevi z majhnim naporom in popolno sigurnost uporabe.

 • objemka
 • pritisni obroč
 • dinamični tesnilni sistem z majhnim stikom

Objemka, pritisni obroč in O-obroček so mehansko povezani med seboj in s telesom (TO-BODY, patentirana izvedba), zato ostanejo na svojem mestu tudi če sprostimo ali odvijemo matico. Ko cev vstavimo v spojko, pritiska matica z vedno večjo silo na pritisni obroč, tako da ta stisne skupaj O-obroček in zatesni. O-obroček ostane pri tem fleksibilen, tako da se prilagodi tudi ovalnim ali poddimenzioniranim cevem. Kalibriran objem ohranja funkcionalnost O-obročka in hidravličnega tesnjenja. Objemka in pritisni obroč se pod pritiskom ločita in s tem zagotovita efektivni mehanski spoj.
MagnumMAX – DSM dinamični tesnilni sistem brez stika Vrsta izdelka MagnumMAX uporablja kombinacijo hidrodinamičnega tesnjenja DSM in posebne patentirane NUT-IN rešitve, ki drži tesnilne komponente v matici. Dinamični tesnilni sistem DSM je osnovan na posebni obliki tesnilne komore, ki vzdrži brez pokritosti med cevjo in tesnilnim O-obročkom. Zaradi tega tehničnega detajla lahko preprosteje vstavimo cevi in skrajšamo čas inštalacije, tudi pod zelo zahtevnimi pogoji in za cevi srednjega premera. Ko cev vstavimo, privijemo matico do konca hoda navoja. Pritisni obroček stisne O-obroček v njegovo pravilno pozicijo v tesnilni komori.

 • pritisni obroček
 • objemka
 • tesnilna komora
 • pozicija 0-obročka

Pod pritiskom se objemka loči od pritisnega obročka, da se lahko ta pomakne na svojo obratovalno pozicijo. Z MagnumUNI je možno povezati tudi obstoječe cevi iz PVC-U, bakra, svinca ali jekla premera 15-34mm s cevmi iz polietilena premera do 32mm.
MagnumUNI D-SEAL – univerzalni tesnilni O-obroček Poseben presek patentiranega O-obročka D-SEAL D-tesnila, ki je narejen iz fleksibilnega elastomera, nudi veliko toleranco zunanjih premerov cevi in dovoljuje vstavitev cevi z minimalnim naporom, skoraj brez trenja, posebej pri poškodovanih ali deformiranih ceveh. Posebna objemka s kovinskimi vstavki zagotavlja sigurno vez s povezanimi kovinskimi cevmi.

 • univerzalna dimenzija
 • posebni pritisni obroči
 • univerzalno D-tesnilo O-obročka
 • spojka s kovinskimi vstavki
 • PE dimenzija

MagnumOT – OT prehodni fitingi z medeninastim navojem Serija magnum OT, (prehodni fiting s telesom z metala ter umetne mase) združuje prednosti povišanega mehaničnega upora ter navojnega spoja med hidravličnimi komponentami ali kovinskimi cevmi ter polietilenastimi cevmi. Omogoča hitro in lahko inštalacijo mehaničnih spojnih sistemov.

 • ponikljan navoj iz medenine
 • telo
 • DFSL dinamični tesnilni sistem z majhnim stikom
 • PE stran

Ponikljan navoj iz medenine, možen v zunanji in notranji vrsti navoja, je fiksno vlit s telesom iz polipropilena. Tako je zagotovljeno sigurno fiksiranje metalnih komponent s telesom fitinga. Za zaščito navoja pred medijem, je navoj na notranji strani obdan s polipropilenom.
Posebna spojka ZCKO Standardna spojka se lahko zamenja s posebno spojko ZCKO. S to enostavno zamenjavo se lahko uporabljajo fitingi vrst Magnum, MagnumUNI, MagnumOT s cevmi iz PVC-U, PVC-C, PP in PE-X premera 16-63mm.